Syntilista

Tuijotan tässä kirjahyllyäni. Se tuijottaa minua takaisin. Onneksi ei ainoastaan pölyisiltä osiltaan, mutta myös lukemattomat kirjat seuraavat askeleitani pahantuulisina. Päätin tehdä listan. Ehkä kun sellaiseen silmä tarpeeksi usein tökkää, niin joskus pinkkakin vähenee. (Jos lähikuukausina sanon, että "lähetä vain se kirja", niin älä pirulauta ota minua todesta.)

* Kristiina Vuori - Näkijän tytär. Tämä tuli palkintona kirjailijan blogikilvasta. Olen aloittanut ja nauttinut alusta yllättävänkin paljon. Tämä on se ensimmäinen loppuun saatettava.

* Ken Follett - Fall of Giants. Tämäkin on ollut kesken jo ikuisuudet. Vaatii tiiliskivifiilistä, sillä tiedän etten pysty lopettamaan kun otan uudestaan lukuun.

* Muriel Barberry - Elégance de l'hérisson (Siilin eleganssi). Kolmekymmentä sivua, kolme kertaa sanakirja käytössä. En yleensä tarvitse koskaan.

* David Safier - Maudit karma. Tämä tuntuu junalukemiselta. Kuten Barberrykin, lainassa Marylta, voisin joskus yrittää palauttaa (ja kun palautan, muistuta, että lähetän samalla tuon nurkissani pyörivän numeron Kosmoskynää).

* Audrey Nieffenegger - Hänen varjonsa tarina.
* Isabel Wolff - Un amour vintage. Molemmat Fifin kautta minulle kiertäneitä.

* Deborah Lawrenson - The Lantern. Tämä taas on peräisin Airellen blogiarvonnasta jo aikojen takaa. Pitää varmaan lukea silloin, kun etelä-ikävä iskee seuraavan kerran.

* Jonathan Coe - La vie très privée de Mr Sim. Saatu anopilta joululahjaksi. Älkää kysykö minä jouluna.

* Maeve Binchy - Tulikärpästen kesä.
* Eppu Nuotio - Neitsytmatka. Viimeisimmän Suomen-loman kierrätystuliaisia.

* Henry James - Daisy Miller. Roskalaatikon päältä löydetty raukka.

* Louise Bagshawe - Career Girls.
* Marian Keyes - Last Chance Saloon.
* Molly Harper - Nice Girls don't Date Dead Men. Kirpputori- chick littiä. Kaksi vaaleanvihreää ja yksi vaaleanpunainen vampyyritarina.

...eikä siinä vielä kaikki!
Mutta joo, jos jättäisin listaamisen tähän, tulisi edes jokseenkin mahdollinen olo. Sammuttaisin koneen ja kahlaisin muutaman sivun Näkijän tytärtä.

Lukemattomia

Tilannepäivitys selittää osin hiljaisuuttani. Olen vieläkin kirjoittanut. Tulenpunaisessa kässärissä on ensimmäiset 20K sanaa suunnilleen oikeilla paikoillaan. Huonoimpina päivinä olen kirjoittanut kolmisensataa sanaa, parhaina parituhatta.

Nyt teen työharjoitteluesittelyä perjantaiksi (ok, on se puoliksi valmis) ja haaveilen lauantaista ja lentokoneesta. Joudun lukemaan ihan kommentoitavaa tekstiä ensi viikon romaanintuunausleirille. Saan Suomesta lisää kirjoja, joiden joukossa oma kappaleeni Kumman rakasta. Uteliaisuus iskee.

Kyllä ei tässä lukeminen vahingossa lopu.

 • Helmi-Maaria Pisara
  Kommentti Lähettäjä: Helmi-Maaria Pisara
  05/09/2012 @ 08:09

  Eipä muuta kuin iloa lukemiseen :)

 • Susi
  Kommentti Lähettäjä: Susi
  07/09/2012 @ 21:26

  Minä olen haastanut sinut kirjoittamaan maljapuheen. Tassuttelehan Hukkateille katsomaan, mistä on kyse :)

 • Satakieli
  Kommentti Lähettäjä: Satakieli
  08/09/2012 @ 10:43

  Sama haaste olisi tarjolla minunkin blogissani. :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  09/09/2012 @ 10:20

  Ahaha :)

  Käynpä katsomassa mistä pitää puhua :D

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  22/12/2012 @ 18:50

  Ei pitänyt kommentoida tähän enää mitään, mutta sana tiiliskivifiilis iski silmien kautta tajuntaan nimensä mukaisesti, niin että oli pakko kertoa ja kiittää.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!