TTT - kun muutkin kirjoituskiroavat

Kirjablogeissa on pyörinyt muutaman viikon Top Ten Tuesday -haaste, jossa listataan kymmenen asiaa. Tiistaisin. Ymmärsitte. Listoja on mitä kummallisempia, mutta minä jatkan vinkumislinjallani. (Seuraavan postauksen lupaan sitten olevan valoisampi. Ehkä. Luultavasti.)

Tänään tehdään kymmenen kahdeksan linkin lista, ihan koska muitakin näyttää välillä ahdistavan. Sitä on liikkeellä. Yhtä paljon kuin flunssaa näin marraskuussa. Paitsi että vähemmän. Tässä ei ole kuin kahdeksan kohtaa, kun sitten kuitenkaan kirjoittajat eivät ahdistu tarpeeksi.

- - -

8. "Niin omaääninen olen. Ääni ei riitä, eikä riitä juonikaan. Ehkä pärstäkertoimeni ei riitä. Ehkä se, että erotun liikaa. Ehkä en ole tarpeeksi kiinnostava. Noin niin kuin tekstin ulkopuolella."
http://helmi-maariapisara.blogspot.com/2012/11/milta-tuntuu-seina-fucking-ruusu.html

7. "Kuusikymmentä sivua tekstiä, jotka eivät tottele minua. Ensimmäiset 30 ehkä menettelevät tai pikemminkin joustavat niin kuin pitääkin. Mutta sitten nämä toiset 30. Ovat kuin hurjistuneita vasikoita: liian avuttomia vielä, vaikka mitä kuvittelevat kesän kynnyksellä."
http://kananlihalla.wordpress.com/2012/11/17/koska-minulla-on-hyvat-perslihakset/

6. "Nyt tekstiin täytyy taikoa jotain järkeä ja lukukerta lukukerralta se kuulostaa kaukaisemmalta haaveelta. Mikään ei ole ollut niin antoisaa kuin tekstin viilaaminen paremmaksi. Silti elämä oli autuaampaa aikoina, joina ei vain ajatellut."
http://hukkatiet.blogspot.com/2012/11/editoimisesta.html

5. "28. En ollutkaan siitä tarpeeksi kauan erossa. Se tuntuu totaalisen paskalta mutten osaa sanoa mikä siinä on vialla. Kaikki. Ei siitä ole mihinkään, tai no ehkä voin heittää sen muistitikulle ja kadottaa tikun jonnekin kaapin uumeniin."
http://missiokassari.blogspot.com/2012/11/mauton-hajuton.html

4. "Nanostani puuttuu pyöreät viisi tuhatta sanaa. En kestä. Tahdon tästä typerästä tekstistä eroon heti NYT. Haluan kirjoittaa jotain muuta! Haluan lojua sängyllä ja katsoa tv:tä! En jaksa enää laskea. Haluan tehdä järkevämpiä postauksia. Haluan tehdä yhtä sun toista."
http://lukuhoukka.blogspot.com/2012/11/vahan-viela.html

Depressed cat

3. "Pelko siitä, että muokkaan tekstiä “väärään suuntaan” on tietysti olemassa, mutta onneksi teksti on jo siinä vaiheessa, ettei sille tarvitse mitään radikaaleja kauneusleikkauksia tehdä. Pelko omasta epäonnistumisesta on kai kirjoittajan ikuinen ystävä, tai vihollinen."
http://cafepourlesidiots.org/blogi/ensimmainen-palaute/

2. "Näyttäkää minulle kirjoittaja, joka ei ole joskus rypenyt jossakin alla luetelluissa alhoissa, niin minä näytän teille vielä normikirjailijaakin isomman valepukin. Marraskuun kunniaksi siis Huonojen fiilisten hakemisto, olkaa hyvä!"
(Tuosta muuten se Kaikki Muut Osaa TM -kohta taitaa olla inspiroitunut allekirjoittaneen ulkosavolaisen taannoisesta vuodatuksesta...)
http://margaretpenny.blogspot.com/2012/11/huonojen-fiilisten-hakemisto.html

1. Ja jos kukaan muu ei valita, niin Limyaaeliin voi aina luottaa. Joskin tuota lukee ihan vinkeiksi ja ilokseen. Hyvä vaihtoehto TvTropesiin jumiutumiselle.
"Try to come up with reasons for the clichés. This goes back to things like crystal balls. Dragons in fantasy tend to sleep on hoards of gold and hate knights. Yet this isn't Earth, with its complex of dragon legends to account for such things. Most of the time, no explanation is offered; it's simply "Well, this is a dragon, and that's what they do."

A lot of fun can be had when trying to come up with justifications, or twist your dragon away from the usual. What reason would a dragon have to sleep on such a hard, cold bed of metal, when it's a reptile?"
http://www.forresterlabs.com/limyaael/titlelistall

+ 1. Miten mä tän unohdin? Voittaja Viikon kirjoitusahdistus -kilvassa. Tohtori osuu valitettavan monessa ihan liian oikeaan.
"Miksi tätä sitten tehdään? Mitään järkeä kirjoittamisessa ei ole, ellei satu päätymään yhdeksi niistä noin viidestä hyvin myyvästä kirjailijasta jotka Suomeen kerrallaan mahtuu."
http://tuomassaloranta.wordpress.com/2012/11/22/haluatko-kirjailijaksi-eli-eraanlaiset-pitkat-jaahyvaiset/

- - -

Mutta listaamisen lisäksi se on tänä iltana niin, että persie penkkiin ja kirjoittamaan. On solmu. Ja solmusta ei taida päästä ylitse kuin lause kerrallaan.

- - -
[Kuva: Jan Zeschky, CC by-nc 2.0]

 • Helmi-Maaria Pisara
  Kommentti Lähettäjä: Helmi-Maaria Pisara
  27/11/2012 @ 21:33

  Lohduttavaahan tässä on, että taidamme kaikki kirjoittavat henkilöt kokea samoja fiiliksiä tämän tästä. Mua kävi muutes naurattamaan hillittömästi, kun luin tätä postaustasi :D En tiedä miksi. Siis nauratti vain enemmän ja enemmän mitä pidemmälle luin :D Ja nytkin vielä vähän hytistää. Ehkä tämä on jokin purkaus. Ehkä?! :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  27/11/2012 @ 22:05

  Kuten Saara tekstissään (se nro 2) sanoi, niin huumori auttaa. Kun velloo tarpeeksi syvällä, niin traagisuus muuttuu koomisuudeksi.

 • Marissa M.
  Kommentti Lähettäjä: Marissa M.
  28/11/2012 @ 07:50

  Haha, tämä oli oikeasti todella hauska postaus! Ja aivan mahtava idea ylipäänsä.

  Ihana, kiitos kovasti Stazzy aamun piristyksestä. :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  28/11/2012 @ 18:22

  Ei nyt mene tää valittaminenkaan ihan kuin Strömsössä. Lukijat hauskuuttuvat :D

 • Kananlihalla
  Kommentti Lähettäjä: Kananlihalla
  01/12/2012 @ 08:57

  Voi mahoton, kun hauska postaus. Palaan tänne joka kerta, kun minusta tuntuu siltä, ettei synny yhtäääääään mitään. Kiitos tästä(kin)!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/12/2012 @ 01:56

  Noh, täällä on ainakin vertais-ei-synny-mitään-tukea :D

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!