Versioita ja tilastoja

Kullakin kirjoittajalla on varmaan oma tapansa pitää järjestyksessä eri versiot käsikirjoituksistaan. Vaaleanpunainen menee versiossa 3.1. Laskutavan mukaan siis joko kolmas tai seitsemäs versio. En edes muista, millä perusteella aiemmin vaihdoin versiosta 1 versioon 2, ja millä sitten lisättiin numeroita pilkun jälkeen. Mutta tämä viimeinen hyppy kolmoseen oli syyskuun roma(a)nileirin syytä. Joku muu olisi kirjoittanut kokonaan uusiksi. Minä olin laiska, leikkasin, liimasin, muokkasin ja kirjoitin uusiksi vain kolmasosan.

Olen jo tässä ollut kurkkuani myöten täynnä Vaaleanpunaista. Vaahtokarkkiyliannostus. Olin jo henkäissyt ja saanut suuret linjat valmiiksi, sitten erehdyin yksityiskohtien pariin. Kirjoitusohjelma kertoo, että siinä on (oli) 49 kertaa sana "kuitenkin", 67 kertaa "pois", 53 kertaa "koskaan" ja 114 kertaa "kanssa".

Sataneljätoista!

Rupesin leikkimään täikammalla. Kuitenkinia on jo puolet vähemmän, mutta tuo kanssa. Jos lasketaan, että tarinassa on 21 lukua, se tekee miltei viisi ja puoli kanssaa per luku. Hrr.

Plasticbag headed man
Kumman kanssa?
Niin, kumman kanssa.

Kun kerran tilastoista alettiin puhua, niin vilkaistaanpas saman tien hakusanoja, joilla tähän blogiin on viimeisen kuukauden aikana päädytty. Täällä ei ole niin eksoottisia kuin tuolla ulkosavolaisblogin puolella. Siellä saa välillä ihan kummastella ihmisten googlaustaipumuksia.

Mutta eivät täälläkään kaikki ihan ensimmäisellä vilkaisulla aukea:
margaret email loc:fi
hissimusiikki lista
lupaan sulle ruusutarhan
olen esikoiskirjailija
(onnea sinulle vain)
www.haddadin.eikä
savolainen lämpömittari
syntilista
aulis and kustannustoimittaja
novelleja tyydy
(krhm, mitäs sitä on etsitty?)

Etsivä löytää. Vaikka sitten ulkosavolaisen.

[Kuva: Chris P Dunn, CC by-nc-sa 2.0]

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  30/11/2012 @ 21:35

  Minkä kanssa lasket sanoja? Saitko ne pois?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  30/11/2012 @ 22:12

  Siis ohjelmassa jolla kirjoitan, on semmoinen statistiikkahärpäke, joka kertoo yleisimmät sanat. Sieltä sitten vain kammalla läpi kaikki, jotka eivät ole nimiä tai jotain “ja, sekä, mutta, ei".

  Vähitellen otan vähemmäksi. “Kanssa":aa taitaa olla nyt enää 67 kpl :P

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!