Rantavedessä

Välimerellä on myös kivisiä rantoja. Niitä sellaisia, joissa on meren pyöristämiä kiviä, joista tarttuu ohutta tomua vaatteisiin. Rannat ovat kivisiä, meri suolainen ja lämmin ja sieltä on vaikea päästä pois. Suosittelin aina ihmisille uimakenkien ostamista. Muuten vihloo jalkapohjia, nilkkoja, kivet pettävät alta, tasaista rantaa joutuu kiipeämään ottaen käsistään tukea ja silti löytää itsensä takaisin merestä.

Kirjoittaminen on ollut juuri tällaista. Kai jo viikkoja, kuukausia. Otan askeleen eteenpäin, horjahdan, olen takaisin siellä meressä, joka maistuu pahalta vaikka onkin lämmin. Suutun ja turhaudun aikaansaamattomuudestani ja turhuudestani, edes kalmanlinjat eivät meinaa motivoida. Katselen kateellisena muiden aikaansaannoksia, vaikka väitetäänkin, että ihmisen ei pitäisi olla kateellinen. Suutun itselleni, kun suutun aikaansaamattomuudestani, syytän kiirettä, 70 tunnin työviikkoja, sunnuntaina yhdeksältä kotiin ja maanantaina takaisin sovittamaan possuavaimenperässä roikkuvaa avainta työhuoneen oveen.

Juuri sinä päivänä, kun menee surkeimmin, kasvoille lyödään erikseen parin rivin persoonaton hylsy. Ah, kuinka arvasittekaan, että juuri tätä kaipasin tänään?

Siinä minä sitten istun rantavedessä, aurinko polttaa karrelle nenänpään ja päänahan jakauksen kohdalta. Ideoita ei ole, eikä ainakaan tarinoita. Gradun tutkimussuunnitelmasta ei kannata puhuakaan. Kaipaan kipeästi lomaa, mutta tänään ei vielä voi luovuttaa. Ehkä huomenna sitten.

 • Marissa M.
  Kommentti Lähettäjä: Marissa M.
  22/02/2013 @ 14:20

  Tsemppiä sinne rajan taakse! :( Itsekin sain juuri kuulla inhottavia takaisku-uutisia, ja ai että kun korpee. Kai näitä päiviä on vain pakko kestää.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  22/02/2013 @ 21:59

  Kiitos. Ei niille muutakaan mahda.

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  03/03/2013 @ 16:38

  Sinulla nyt kuitenkin on yritystä ja paloa! Ja kyky tämäkin tuskasi kirjoittaa oivaksi kuvaksi. Se on paljon. Siinä, missä toiset ehkä kelluvat meressä tai tyytyvät lukemaan rannan kiviä, sinä valloitat rajalinjaa todellisuuksien välissä. :-)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  03/03/2013 @ 17:31

  Yritystä on aina joskus ja toisinaan. Kun jaksaa. Kun ei jaksa niin sitten nukutaan.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!