Ruokaisaa kummempaa joulunodotusta!

Tänään kirjoitetaan ruoasta. Spekulatiivisesta ruoasta, jolla voi sujuvasti täyttää sen ihan realistisen kurnivan vatsan.

Alkuun uusin Ursula. Ursulan tämänkertaisen joulunumeron teemana on nimittäin ruoka. Ruoka ja romantiikka. Mikä olisikaan aistivoimaisempaa kuin ateriointi? Kehon kieli, makean ja suolaisen himo, värit, tuoksut ja äänet ovat läsnä näissä tarinoissa, jotka poikkeavat lemmen oudoille poluille.
Lataa omasi tästä linkistä.

Ursula 2/14
Kansikuva: Ulla Nissinen

Myös Risingshadow'lla vietetään tänään ruokaisampaa joulunodotusta. Saatoin kerätä kasaan kokonaisen spekulatiivisemman joulumenun kirjailijoiden avustuksella. J.S. Meresmaan Linn jakaa talvisen teen ohjeen. Katri Alatalon Mustien ruusujen maassa lohikeiton tekeminen aloitetaan pyydystämällä lohi. Magdalena Hain Gigi ja Henry -sarjan varcolacit paistavat kokonaisen porsaan. Maija Haaviston Häpeämätön-kirjasta tuttu Emilia tekee Yulen suklaamuffineja ja Anni Nupposen Putoavan tähden prinsessan maailmasta mukana on nautiskelijoiden suklaajuoma. Itse seurasin tulen tyttäriä Viitaman kujille ja nappasin mukaani liekitetyn kanan reseptin.

Ja koska J.S. Meresmaa haastoi mukaan jakamaan lisää kirjan reseptejä, minä ajattelin heti naurishaudukkaita. Haudutetut juurekset kun kuuluvat tiivisti joulupöytään, ja miksei välillä tällaisellakin perinteisellä reseptillä. Eli tarvitset keskikokoisia nauriita naatteineen, pari litraa vettä ja tiiviskantisen padan. Nauriit lykätään pataan (naattien/lehtien kanssa), peitetään vedellä ja suljetaan kansi. Annetaan hautua, kunnes osapuilleen kaikki vesi on haihtunut. Onnistunee uunissakin. Aikansa siihen menee, mutta samalla voi keitellä vaikka riisipuurot.