Korvamerkit: juhla

Poudlard?

Tämän pikkukaupungin suurin vuosittainen juhlallisuus on näin syyskuun alkupuolella järjestettävä Fête des nieulles. Nieulle, lausutaan [njöl], on paikallinen keksi. Kyllä, pikkuleipä. Jauhoja, voita ja sokeria. Tätä tapahtumaa varten kaupunki… more »

Joulua

Hiljaisuudesta kurkistaa hän ja toivottaa rauhallista talvijuhlien aikaa itse kullekin säädylle. Ohessa perinteinen pienten eläinten virallinen joulukuva. more »

Toinen paraati

Maailmassa eletään karnevaaliaikaa. Lillessä se ei juuri näy, näillä seuduin karnevaalihuuma keskittyy lähinnä kyliin ja pikkukaupunkeihin. Siinä pikkukaupungissa jossa työskentelen, Lillestä kolmisenkymmentä kilometriä metsään päin ja ihan Belgian raja… more »

Häät Isolla Kirkolla

Päädyimme viime viikonloppuna isolle kirkolle häiden perässä. Minä en ollut koskaan tavannut hääparia ja mieskin vain toisen puoliskon, mutta oikein kivaa oli silti. Tapasin samalla vaivalla myös miehen isän naisystävän, joka osoittautuikin oikein mukav… more »

Varjojuhannus

Huokaus. Kyllä minä ihan oikeasti viettäisin mieluummin juhannustani järven rannalla itikoiden syötävänä kuin suurkaupungin asfaltin keskellä. Kaikkea ei vissiin voi saada. Koska olen kääntänyt toisen puoliskoni kesämökki- ja juhannusihmiseksi my… more »
1