Korvamerkit: rajaseutu

Poudlard?

Tämän pikkukaupungin suurin vuosittainen juhlallisuus on näin syyskuun alkupuolella järjestettävä Fête des nieulles. Nieulle, lausutaan [njöl], on paikallinen keksi. Kyllä, pikkuleipä. Jauhoja, voita ja sokeria. Tätä tapahtumaa varten kaupunki… more »

Etulinjoja, taistelutantereita ja hautuumaita

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta ensimmäisen maailmansodan alkamisesta. Suomessa asia sivutettaneen melko hiljakseen, mutta näillä seuduin kyse ei ole mistään ihan pikkujutusta. Joten kaikenlaisia "juhlallisuuksia" ja muisteloja on varattu… more »

Joulumarkkinoita tällekin vuotta

Kuten monet tietävät, Strasbourgissa joulumarkkinoidaan vuosittain. Ihan silleen isommalla skaalalla. Kaupunki onkin nimittänyt itsensä "Euroopan joulupääkaupungiksi". Joten kun suuntasimme sukulaisen ja ystävien hoteisiin sille kulmalle Ranskaa, to… more »

Melkein rajalla

Rajaseudut vainoavat minua. Uskollisimmat lukijani saattavat muistaa, että ihkaensimmäisen blogini nimi oli Melkein rajalla. Se oli Strasbourgin aikoja, ja kuvasti tilannetta silloin varsin hyvin. Vaihdoin nimeä sittemmin ja pariinkin otteeseen, enne… more »

Viikonloppuleski

Voisiko joku nyt viimeinkin olla kanssani samaa mieltä asioista ja lopettaa tämän talven? Lämpöä ja aurinkoa, etenkin sitä aurinkoa, jos nyt lämpö olisi liikaa pyydetty. Sellainen ihme kuin viikon verran aurinkoa. Turhapa tuosta on haaveilla, täällä… more »
1