Korvamerkit: ruoka

Sankarileipojan porkkanakakku

Selasin tässä blogistani ruoka-aiheisia postauksia. Jostain "kumman" syystä niitä ei ihan hirveästi ole, mutta olenpahan tehnyt erikoisia eväitä ja tiiviitä pullia. Tiiviiden pullien ajasta on siis kehitytty ja opittu käyttämään ranskalaista… more »

Croissant on tärkeä asia

Bref, huolimatta siitä, että voisarvi on jonkinlainen Ranskan symboli, kunnollisen croissantin löytäminen on vähän samanlaista hommaa kuin peuhaaminen heinäsuovassa sen kuuluisan neulan kanssa. more »

Kummia eväitä

Kummissa eväissä ei ole yhtään kummaa eväkästä. Eikä yhtään valokuvaa kummasta ruoasta, sillä olen huono bloggaaja, enkä tajua valokuvata annoksiani. Yleensä ne on jo syöty siinä vaiheessa, kun kuvaaminen edes käy mielessä. Mutta, jaan teidän kanssa… more »

Ihmiskunta on tuhoutumassa

Huonon pizzan lisäksi ranskalaisessa ruokamaailmassa on muitakin aukkoja. Kyllä, tässä gastronomian luvatussa maassa. Viimeisimmän muistin taas eilen. Yliopistoruokalassa. En uhallanikaan kutsu sitä "ravintolaksi". Yhdessäkään itseään kunnioittavassa… more »

Sivistystaso's

Olen jo pitkään kuvitellut, että liukuportaidenkäyttökyky implikoisi jotain yhteiskunnan sivistystasosta. Jos niin on, niin Pohjois-Ranskassa ei eletä erityisen sivistyneessä sakissa. Noin teoriassa kaikki tietävät, että portaisiin jäädään oikeaan re… more »
1