Korvamerkit: uutiset

Avec Charlie H.

Eilen palasimme vähän ennen puoltapäivää kaupasta kotiin, ryhdyin laittamaan ruokaa ja avasin tapani mukaan radion. France Info, uutiskanava. Lapsen kiljahtelun keskeltä kuului sanoja: "ampujia", "muutama minuutti sitten", "ainakin kuusi… more »

Etulinjoja, taistelutantereita ja hautuumaita

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta ensimmäisen maailmansodan alkamisesta. Suomessa asia sivutettaneen melko hiljakseen, mutta näillä seuduin kyse ei ole mistään ihan pikkujutusta. Joten kaikenlaisia "juhlallisuuksia" ja muisteloja on varattu… more »

Paluu arkeen ja hörähdys

*Hengittää rauhallisesti sisään ja ulos* Katsos kummaa, viimeinen kouluvuosi. Ensi kesään mennessä pitäisi olla tehtynä opinnot ja tentit, minimissään 105 päivän työharjoittelu ja mémoire de master, ts. gradu. 60 op. Nukkuminenkin voisi olla ihan ki… more »

Lampas ja köyhyys

Lampas. Lampaksia. Sunnuntailampaksia. more »

Hénin-Beaumont

On hassua, kuinka jokin paikka pääsee kartalle jostain kovin triviaalista syystä. Ikävää se on silloin, kun siellä tapahtuu jokin 15 henkeä tappanut liikenneonnettomuus tai muu murhamysteeri. Toisinaan kuitenkin kartalle kivutaan paljon neutraalimmi… more »