Korvamerkit: vinkkipalsta

Lyhyt oppimäärä ranskalaisesta sairausvakuutuksesta

Facebookissa ranskansuomalaisten ryhmässä on kysytään miltei kuukausittain apua ranskalaisen sairausvakuutuksen ymmärtämiseen. Mikä se on, kuinka se saa, kukamitämissähäh? Taannoin kyllästyin vastausten toisteluun ja kirjoitin ryhmään perustietopaketin… more »

Tekee hyvää

Hyväntekeväisyys on vaikea juttu. Ainakin ulkosavolaiselle. Siis se sellainen rahanantamishyväntekeväisyys, jossa erikseen pitäisi lahjoitta jokin summa jollekin taholle. Ei vain muista. Ei tule tehneeksi. Kaikki tekosyyt ovat toimivia. Jos muiden yli… more »

Lahjapussi

Kuten edellä, lainatun joulukalenterin 23. luukussa totesin, olen autuaasti unohtanut viimekesäisen lahjarasian askartelun lomassa annetun lupauksen tehdä lahjapussi vielä ennen joulua. Jouluun on vielä... noh, yksi yö, tai kaksi, laskutavan mukaan. Täss… more »

Asunto Ranskasta?

Heitetäänpä silmäys siihen, kuinka vuokra-asunnon voi Ranskasta saada. Perusohjeet ovat samat kuin muuallakin, eli "etsi, etsi ja etsi, päivittäin". Asunnon voi vuokrata joko yksityiseltä tai välitysfirman (agence immobilier) kautta. Molemmissa on etunsa. Yksityiselle ei tarvitse maksaa välityspalkkiota, pelkkä takuuvuokra riittää. (Kerrottakoon, että kalustamattomasta asunnosta saa periä kuukauden takuuvuokran, kalustetusta kahden. Jos joku pyytää enemmän, hommassa on huijauksen makua.) Jos hyvin käy, yksityiset ovat myös hieman välitysfimoja löysempiä tarvittavien paperien ja todistusten suhteen. Jos hyvin käy. more »

Sisäkompostointia matoystävien avulla

Minä taannoin päätin kirjoittaa kompostoinnista, joutaahan tuota. Toivon, että lukijani ovat sen verran yleissivistyneitä, ettei itsestäänselvyyksiä tarvitse toistaa, mm. luiden ja kananmunankuorien sopimattomuudesta hommaan, aiheen painopiste on tänään… more »
1